Prestatie uitkering voor WW’er en bijstandsontvanger

Als gevolg van de toename van het aantal uitkeringsgerechtigden hebben gemeenten vorig jaar maar liefst 675 miljoen euro toe moeten leggen om aan alle uitkeringsgerechtigden te kunnen uitkeren. Tegelijkertijd concludeert de inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het jaarrapport 2011 dat maar liefst de helft van de ondervraagde mensen met een bijstandsuitkering (WWB) geen verplichting tot solliciteren ervaart net als twintig procent van de mensen met een werkloosheidsuitkering (WW).

Sociale diensten zijn in 2011 strenger geworden bij het verstrekken van bijstand. Vooral jongeren werd nadrukkelijker gevraagd aan de slag te gaan in beschikbare uitzendbanen.
De Onafhankelijke Burger Partij vindt het werkelijk absurd dat in tijden van crisis miljoenen worden uitgegeven aan uitkeringsgerechtigden waarvan velen gewoon kunnen werken maar simpelweg niet voldoende serieus achter een baan aan gaan. Hier moet abrupt een einde aan komen! Het is werkelijk te zot voor woorden dat slechts nadrukkelijker gevraagd wordt om aan de slag te gaan.

Daarom stelt de OBP voor dat een gedeelte van de uitkeringen wordt omgezet in een prestatie deel. Wanneer in niet- voldoende mate actief naar werk gezocht word zal het prestatiegedeelte van de uitkering niet uitgekeerd worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.